klik sini

Isnin, 14 Februari 2011

Cinta Dan Anugerah episod akhir


Salam,
Entri kali ni khas kepada peminat drama bersiri sinitron dari Indonesia Cinta dan Anugerah. Aku pun bukan la peminat setia drama ni tapi sebab wife aku yang tercinta tu selalu tonton maka aku pun terjebak sekali.

Wife aku pun bukan minat tara mana sangat pun. Sama cam aku gak. Sebab utamanya time balik kerja bila buka tv jenama BeauSTAR made in China yang aku swap ngan kasut Prada bundle suka sama suka ngan Din Burger, sinitron ni la rancangan yang paling menarik time tu.


Sama la seperti drama bersiri yang lain2, bila kita dah follow 2-3 episod mula datang ketagih dan perasaan ingin tahu padahal aku cukup meluat bila tengok time scene terkejut. Camera ulang tunjuk muka pelakon2 sampai 7-8 kali. Sebab tu sinitron2 jadi panjang dan telampau banyak siri. Lagi 1 yang aku tak suka bila tengok watak baik selalu je kena. Yang jahat plak wat la camna pun selalu ja terlepas atau diampunkan. Tapi apakan daya, ada jugak bestnya sebab tu aku tonton gak.

Jadi kali ni aku nak tau apa kesudahan sinitron ni. Aku search dalam youtube and then jumpa banyakkk. Nak kena cerita ka? Ringkas dah la kot.

Dalam episod2 yang lepas apa dah jadi ntah, sampai membuatkan Reza nikah plak ngan Nabila. (kawaq betui reza). Pastuntah camna plak depa semua pakat gaduh. Aira marahkan kakak dia si Nabila sebab pembelot. Mungkin sebab kawen ngan laki dia kot. Aira marah gak kat Reza sebab kawen ngan kakak dia.  Gio plak tak berapa marah sangat ngan Nabila tapi tak puas hati la. Dia gaduh gak ngan Reza tu. 

Nabila pulak sebelum ni penah bagitau kat Gio yang dia mandul padahal yang mandul si Gio. Kira nak jaga hati le ni. Gio pi spital and then doc bagitau hal yang sbenar. Nyesal la dia sebab marah kat Nabila. Pendekkan crita depa semua berbaik sebab apa yang berlaku adalah terpaksa dan masing sayang lagi. 
Nak tambah lagi dia punya happy ending, Nabila mengandung plak. Ni semua kuasa Allah. Dan dapat anak kembar. Pasangan yang terlampau  bahagia tu menamakan anak mereka Cinta dan Anugerah. Tu diaaa, last sekali baru dapat tau kenapa tajuk sinitron tu Cinta dan Anugerah. Rupanya nama anak Nabila ngan Gio. Sekian...







 Kalau nak tengok episod2 len masuk channel sorang ni. http://www.youtube.com/user/AkmalTV200

4 ulasan:

  1. Senang hati dah aku x yah tunggu dah ptg2. Aku pun tjebak dgn citer ni sbb dah x dak citer lain yg syok time tu

    BalasPadam
  2. bagus. skrg hg leh ronda2 naik dragstar hg ngn anak2 time petang.

    BalasPadam
  3. layan citer nie ea..hehehe

    laMA amir x updte blog...

    BalasPadam
  4. xsempat la. Semangat pun kurang. InsyaAllah nti datang kembali semangat tu.

    BalasPadam

Sila beri komen sket...Terima Kasih..

Letak mouse kat sini dan klik!

Terdapat ralat dalam alat ini
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sahabat-sahabat